Wednesday, 22 June 2011

Pengorbanan seorang Kekasih ~

Kisah yang ingin dikisahkan ini, merupakan sebuah kisah luahan perasaan, sedih dan pengalaman seorang lelaki bernama Boyfriend. Saya petik kisah ini daripada sebuah forum semasa tersesat menggoogle isu-isu semasa. Bagi aku, kisah ini patut di ambil iktibar oleh mereka yg hangat dilamun shinta.
nak tahu apa kisahnya...? JOM

"abg...tlg dtg umah segera, urgent".
Hakim baca sms sepantas kilat. Terus kol balik phone Ina. Tak berjawab. Hakim cemas. Tak pernah Ina hantar sms macam tu. Hakim kelam kabut hidupkan enjin kereta. Dia risaukan kekasih tersayangnya itu. Macam-macam dalam kepalanya waktu itu. Dia kenal Ina sejak dari zaman kanak-kanak lagi. Keluarganya berjiran dengan keluarga Ina. Dari kecik mereka bermain bersama, kalau main masak-masak dia sanggup bertumbuk dengan Farok semata-mata nak jadi bapak kerana Ina mesti jadi mak. Pernah Farok cakap dia pondan sebab sentiasa bermain dengan Ina waktu Farok dan Saleh ajak main askar-askar. Dia ajak jugak Ina main askar-askar tapi Ina cakap budak pompuan mana boleh main
permainan kasar-kasar macam tu. Sebab itulah dia sukakan Ina, lembut, penyayang dan penuh ciri-ciri keperempuanan.

Bila masuk sekolahpun, dia dan Ina berbasikal sama-sama ke sekolah. Walaupun Farok dan Saleh selalu kutuk bila dia tak mahu 'racing bmx' dengan depapun dia tak kisah. Dia rela dikutuk oleh kawan-kawan daripada meninggalkan Ina kayuh basikal sorang-sorang.

Dia pernah kena belasah sampai lebam bijik mata oleh 'Husin and the gang' yang mengganggu Ina masa darjah tiga... Waktu darjah 4, bila dia mula lancar tulis baca dan tahu berpantun sikit-sikit diapun tulis surat kpd Ina "Pen merah pen biru, U baca I love U' bersama sebijik gula-gula Hacks sebagai hadiah harijadi Ina...gara-gara surat itulah dia jelingan tajam Mak Ropiah ibunya Ina
yang terjumpa surat itu waktu menyemak buku sekolah Ina. Mak Ropiah memberitahu hal itu kepada ibunya, dan hasilnya dia terpaksa menadah telinga menahan leteran maknya. Nasib baik bapak tak
tahu, kalau tidak naya. Hakim gelak sorang-sorang waktu teringatkan peristiwa itu tapi
fikirannya kembali cemas mengingatkan sms Ina tadi.
Sudah hampir 15 kali dia cuba hubungi telefon Ina tapi masih tidak berjawab. Dia amat risau kala itu, fikirannya menelah perkara yang buruk-buruk saja. Dia risau kerana Ina tinggal seorang diri. Rakan serumah Ina, si Baizura sedang bekerja kala itu. Dia tahu, Ina kerja shift pagi tadi, Baizura
kerja shift malam. Dia risau kerana panggilannya tidak berjawab.

Dia risau takut-takut rumah Ina dimasuki penyamun yang memang menjadi-jadi akhir-akhir ini. Baru-baru ni, ada rumah di kawasan perumahan Ina dimasuki perompak.. Dia berdoa jika rumah Ina dimasuki perompak sekalipun janganlah kekasih hatinya itu diapa-apakan, ambiklah barang apa saja yang mereka mahu asalkan Ina tidak diapa-apakan. Dia berdoa sungguh-sungguh.

Dia bercinta dengan Ina sejak darjah 6 lagi, sejak dia mengerti apa itu baligh bagi seorang laki-laki dan perempuan. Hingga sekarang mereka masih bercinta. Kasihnya pada Ina dah macam Gunung Everest, tak tergoyahkan. Jika tak ada aral melintang hujung tahun ini keluarganya akan masuk meminang Ina. Ina akan menjadi surinya yang sah dan dia tak mahu apa-apa yang buruk terjadi kepada bakal isterinya itu. Keretanya memecut laju memasuki kawasan perumahan Ina. Sebaik berhenti di depan rumah Ina Hakim terpa keluar dari kereta. Dia lompat pagar rendah rumah Ina. Dia terpa ke pintu sambil jerit
"Ina, Ina".
Dia pulas tombol pintu, pintu tak berkunci. Dia betul-betul cemas. Dia ketuk pintu bilik Ina.. Dia dengar esakan Ina. Ina menangis. Hakim makin cemas. Dia ketuk lagi pintu bilik Ina sambil panggil nama Ina. Hakim tak boleh bersabar lagi, dia pulas tombol pintu bilik Ina. Juga tak berkunci. Dia masuk bilik Ina, dia tengok Ina teresak-esak atas katil. Rambut Ina kusut masai, Ina tekup muka sambil menangis.

"Ina, apa yang terjadi sayang" Hakim cuba pujuk Ina. Ina masih dalam
sendu. "hu...hu..."

" Ina, cakap kat abang elok-elok, apa yang dah jadi"

"Hu..hu"

Hakim dah tak sabar, dia dah tak peduli walau apa pun yang akan keluar dari mulut Ina. Dia akan terima walau seburuk mana pun berita yang akan keluar dari mulut Ina. Hakim goncang bahu Ina. "Ina, what hell is going on...tell me!!" Suara Hakim kuat kali ini.

Ina berenti menangis, Ina tatap wajah Hakim, Ina renung mata Hakim.

"Bang, Ina LAPAR, nak makan nasik. Duit gaji tak masuk lagi. Belanja Ina dulu, boleh bang" suara Ina lemah sambil tangannya mengusap-usap perutnya sedang berbunyi kelaparan.

p/s: demikianlah kisah pengorbanan seorang boyfriend terhadap kekasihnya. Lepas baca, sila beri komen boleh?? 

Sunday, 12 June 2011

Salah kew tindakan aq nie???

Salah ke tindakan aq selame nie?? aq buat sume ini coze utk kebaikan dyer jugop... kan jadi nape2 kat dyer kan susoh plop... nok suruh orng jage ye... xleh caye jugop kat member2 aku tuh... sbb memang jenis member mkn member belake .. :) ....mybe dyer bosan idop terkonkong ngan aq kop??? mybe dyer lepas mrh kat aq sbb nk suruh aku tau dyer xstuju ngan sikap aq yang kuat mengongkong idop dyer kop??? whatever ler.. tp, yng aku tau.. aq buat sume nie sbb xmo dyer wat masalh or dpt masalh... Tu nasib baik aq bleber je kat dyer... kalu aku bagi penampar jew kat dyer?? xke naye ank dare orng??? hehehhee... papepom,, aku xkisah dyer nk mrh ke,,ape ke,, yng pentng.. aq suke dgn care aq control idop dyer... aku xnk awek aq lari mcm EX aq dulu .. :)

Monday, 6 June 2011

Ciri2 membEr yanG bAik ~

bila korang ade member
pastikan member2 korang ade ciri2 sbg berikut untk mnjadi sahabat sejati anda ;

1. Selalu ada disaat kita memerlukan .. :)
2. Selalu setia baik time susah N senang .. :)
3. Menghibur dikala sedih :)
4. Menolong dikala susah :)
5. Selalu memberikan yg terbaik untuk temannya :)
6. Tidak pernah mengharapkan balasan .. :)
7. Saling berbagi dan saling memberi .. :)
8. Selalu memberi dorongan hok baik .. :)
9.Tidak mengkhianati kwan sendiri .. :)

p/s : kan sedap kalu member2 aq jenis gini belake ?. :)

Sunday, 5 June 2011

bEgiNi kEw kWn ??

Dunie2 ~ nop tnye korng sume ler.. gane member korng sume ? prihatin x ngan korang ? caring x kat korng kalu korang sakit ke,, ade masalh ngan kuarge ke,awek ke,peljran ke? ade ke ? kalu ade 2 bagus ler... tp member2 aq nie .. xdersorng pom leh arap .. puiihh !! :) ... Ingt kan leh arap,, leh jage aq time aq sush .. last2 .. xder sorng pom ambik berat .. huh~ time aq xcident,,time aq gaduh,,time aq sakit... xder sorng pom hok mari mlawat ,, soh ke tnye kabo .. leh anggap sbgai kwn ke ginim ?? baik XPAYOH !! ke wane ? :) .. ingt kan kalu kite tolong dyer slame nie .. leh gop dyer bls smule jasa kite .. last2 .. DIABAIKAN~ .. korng kalu nk kawn ngan aq .. jgn ler jadi mcm member2 aq nie .. jenis sombong xtntu pasal .. huh~ btw.. sorng jew kwn hok pling baik n caring n slalu share masloh (selain awek aq) MUHAMMAD SYAWAL FITRI BIN MUSTAFFA (syawal taji) huhuhu .. 2 sbb nye aq baik ngat dyer .. sbb dyer nie ade sifat2 member sejati .. :) .. hok lain ?? hampeh~~~

p/s : untuk member2 aq hok lain .. jgn kecik ati ek ? segelintir jew hok mcm 2 .. ade jgop hok baik .. :)
       ! & ! buat segelintir member aq 2.. kalu nk jadi member aq lagi .. ubah2 ler perangai sombong xtntu pasal            ek? :) .. aq wat baik ngan korng mujur .. kan aq wat jahat kate aq bukan2 lop .. :)

Saturday, 4 June 2011

aQ n SifAt Jel0us aQ ~

Apekes ngan aq nie ?? kuat sngt jelous kalu awek aq wat sesuatu.. smpai awek aq naik muak ngan perangai aq.. mybe sbb aq xnak dye buat bende yng bukan2 kop ? atau saje nk konkong idop dye abis2san?? entah ler.. tp yng aq tau .. aq jadi cmni sbb aq syng dye.. xmo dye lari dr idop aq.. dh serik dh kene tinggl nagn manuisia yang bernama PEREMPUAN .. dulu .. aq xder sikap jelous sikit pom kat ex gf aq.. nie,,bile dpt awek baru .. aq nk ubah perangai aq jadi seorng yng kuat jelous .. biarla kami brgaduh pom .. xkesah .. asalkn dye xwat bende2 yng aq xsuke .. :) ..sori la syng ek ?. by wat gnim kat yng .. tlalu konkong idop kamo0 .. just ambik lngkh bjage2 .. mane ler tau kop2 t'pikat ngan lelaki lain .. tlowt giler~ hehehex .. sikap jelous wat aq cye kat dye ( pelik kan3?) huhuhu .. btw,, LOVE U MAKE ME HAPPY !! muachhzz !!

Friday, 3 June 2011

LuaHan haTi ~

wheeewww.....sgt2 tidak berperasaan....ye....saye memg!!!!!!
kalau dia sanggup buat cmtu, so, what's that means???? except of ??? wat do u mean???ari2 duk gaduh jerp...

tapi ntah la.....cm yg kita slalu dgr la.....rambut sama hitam, tapi hati lain2.....even kita tgk luaran dia cntik, baik, n many2 more +ve attitudes, does not means that dalaman dia cntik jugak......kannn...kan????....
sooo, u all, jgn mudah nk judge someone because of their appearance....kdg2....tu just trick utk nak sembunyikan prangai buruk dia je.....TAPIIII.........tapiiii...........XSEMUA ORANG cmtu.....ada jugak yg luaran cantik, baik n dalaman pun cmtu jugak....ALLAH ciptakan kita semua hambanya dgn macam2 keadaan, sifat, perangai dan lain2...

apa yg dh jadi kt kita tu, memang dh ditakdirkan oleh ALLAH....so, terima je la....yg nk salahkan orang lain tu knapa???? kalau dh memg kita salah, ngaku je la....tu pn payah ke???? aigoooo......

u all, if someone ignore u, will u do the same things or what???? for me, better do the same je.......let he/she feels the same things as yours.....deserved he/she right.....(smbil gelak2 jahat)......=p

yeer....memg la...dh tau, xelok kita buat cmtu, tapi kalau memg dh ter over sgt.....sape leh tahan kan....asyik kita je yg salah n so on.....so, let it be.....

p/s:::::: to someone, im not blame u in this situation.. :), we r the same...so, deserved us right....everythings happen for a reasons.....accept all this faith with an open heart, so that both of us will live happily after this.....
n also thanks for doing this to me.....that make me more strong enough to adventure my life n make it more fun, interesting, enjoyable.......seriously, i am really....really excited n love thissssssss..............

AkU n MeMbeR2 !

Aq...kalu kene mase ngan member2 aq..konpem jadi no feeling,,abis bende boleh dibuat dpn orng rmai.. nk2 ngan best friend aq..(syawal)hahaha !p,,kalu ngan awek... malu2 der !(tu r sebab aq jarang kuar ngan awek..) wkakaka ! Member2 aq nie jenis suke tolong aq tyme aq ade problem,, mcm mase exam p'tghan taun 17.3.2011.. diorng bagi aq kertas pas2 suh aq tiru..hahaha,, tyme aq ade masalh ngan kuarge,,ngan awek,,ngan musuh2 sekalian,, diorng tolong jgk... emang aq bersyukur ketat2 dpt korng sume ! :)
sori ah member lame hok aq kenal dulu2 ! aq lupekan korng ! emang aq nie dasar kacang lupekan kulit kan3??hahaha,,sori r...xder mase nk jenguk korng sume,,,cbuk sket,,korng tau r npe keje aq kan3? hehehe...arap hubungan kitew b'kekalan smpai bilerw2 !!

Road 2 Skayu~

Road 2 Skayu~